"יש בארצנו מספיק שמש" - נכון, אך היא לא מגיעה לעורנו.
מחקר שנערך ע"י צוות באוניברסיטת תל אביב, ביה"ח שיבא, אוניברסיטת בן גוריון והמוסד למחקר בנוה זוהר – ים המלח (ראה משתתפי המחקר), מראה שמרבית אוכלוסיית ישראל הבוגרת ועובדת נמצאת במצב של מחסור בויטמין D.
מטרת המחקר הייתה לבחון את הרמות של 25-OH-D3 (נקרא גם VITAMIN D 25-OH שהוא ההורמון האגור של הויטמין) ביחס לעונות השנה וביחס לסוג העיסוק (בתוך מבנים או מחוץ למבנים). המחקר נערך על מדגם של 122 עובדי חוץ ו-104 עובדי פנים. בכל עונות השנה היו רמות 25-OH-D3 של עובדי החוץ גבוהות באופן משמעותי מאלה של עובדי הפנים. קבוצת הגברים שנבדקה הייתה היחידה שהממוצע שלה נגע קלות ברמת המינימום הנדרשת רק בעונת הקיץ. המינימום הנדרש הוא 32ng/ml. הממוצע של מדגם הנשים שנבדק לא עמד במינימום הנדרש בכל עונות השנה ונע בין 20 ל ng/ml27. עלינו לזכור שכאשר אנו מדברים על "ממוצע", באופן סטטיסטי מחצית מהאוכלוסייה נמצאת מעליו ומחציתה מתחת לערכו בקירוב. ומכאן נקבל שרוב אוכלוסיית ישראל הבוגרת נמצאת ברוב ימות השנה במצב של חוסר בויטמין D. החוקרים מסכמים את המחקר בהמלצה לניטור רמות 25-OH-D3 באוכלוסייה. לתקציר המחקר ...
מחקר זה מצטרף למחקר שבוצע בילדים ונערים בגילאי 3 חודשים עד 19 שנים (ראה מחקר) ע"י רופאי הילדים ד"ר ג’ררד קורשייא וד"ר לבנה קורשייא שבו נראה שגם רוב ילדי ישראל נמצאים במצב של חוסר בויטמין D. כותרת המחקר: חסר בוויטמין D בקרב ילדי ישראל: מגפה נסתרת. אם נסכם את שני המחקרים, נמצא שחוסר בויטמין D בישראל הוא במימדים של מגיפה לאומית בכל שכבות גילאי האוכלוסיה.
אם ברצונך לדעת אם יש לך מספיק ויטמין D קרא מאמר זה