ספיגה יעילה בארוחה העיקרית

מחקר שנערך בקרב מבוגרים מראה שיפור של כ-50% ביעילות הספיגה של הויטמין כאשר הוא נלקח ביחד עם הארוחה העיקרית

הרקע למחקר: חולים רבים שטופלו בחוסר בויטמין D נכשלו בקבלת תוצאות נאותות למרות שטופלו במינונים גבוהים.

מטרת המחקר: לקבוע אם לקיחת הויטמין עם הארוחה העיקרית של היום משפרת את הספיגה.

במחקר נבדקו אותם מטופלים שלא הגיעו לרמות תקינות של  25(OH)D  למרות מינונים גבוהים. המטופלים בגיל ממוצע 64 קיבלו הנחיה לקחת את התוסף ביחד עם הארוחה. המטופלים נבדקו לאחר תקופה של בין חודשיים לשלושה. תוצאות הבדיקה הראו עלייה ממוצעת של 56.7% ברמות  25(OH)D   בתת- קבוצה של נבדקים שלקחו מינון שבועי במקום יומי נצפו תוצאות דומות.

מסקנות המחקר: לקיחת ויטמין D עם הארוחה העיקרית מעלה את הספיגה בערך ב-50%. עליות דומות נראו בטווחים שונים של מינונים ומצבים רפואיים שונים.
לתקציר המחקר ...