חלב מועשר בקפה

שלום.
אני מוסיפה חלב מועשר לקפה שלי, ועניין אותי לדעת אם ויטמין D נהרס בחום של כ-90 מעלות, כאשר הוא מתווסף למים שרתחו.
תודה

.

שלום לך,

ויטמין D עמיד בתהליכי פיסטור של מוצרי חלב (מחקר - טמפ' גבוהה לזמן קצר) ובבישול (100 מעלות) יכול לאבד עד 40% מערכו (מאמר). אני מניח שהטמפרטורה לאחר הערבוב של החלב אינה עוברת את ה-50 מעלות לכן כנראה שהויטמין D יציב בטמפרטורה זאת.

עם זאת, אין לסמוך על חלב מועשר שיספק את התצרוכת היומית של הויטמין. כדי לשמור על רמה תקינה של הויטמין, בוגר "ממוצע" צריך בין 1000 ל-2000 יחב"ל ליום. כדי להגיע לתצרוכת זו יש לשתות למעלה מ-2 ליטר חלב מועשר ביום.

התכתבות בנושא חלב מועשר כאן.

גדי