המלצות חדשות של מועצת המזון והתזונה האמריקאית (FNB)

המועצה האמריקאית למזון ותזונה (Food and Nutrition Board, The Institute of Medicine) עדכנה המלצותיה לגבי צריכה מומלצת והצריכה המירבית של ויטמין D.

בהמלצות החדשות העלתה המועצה את המינונים המומלצים. כמו כן, העלתה המועצה את גבול הצריכה המירבית מ-2000 יחב"ל ליום לבוגר ל-4000 יחב"ל. אמנם יש כאן כיוון חיובי אך עדיין לא מספיק. המלצות המועצה מתעלמות ממחקרים אודות ההטבות הבריאותיות שיכולות להתקבל מצריכה עוד יותר גבוהה של ויטמין D. כגון מניעת סוכרת נעורים, או "סתם" שפעת.

להלן ההמלצות החדשות.

גיל

קצובה מומלצת (יחב"ל ליום)

גבול הצריכה המירבית (יחב"ל ליום)

 0-6 חודשים

 400

 1000

 6-12 חודשים

 400

 1500

 1-3 שנים

 600

2500

 4-8 שנים

 600

3000

9-70 שנים

 600

 4000

  > 70 שנים

 800

 4000

מקורות