עבודת סטודנטים

שלום, אנחנו סטודנטים להנדסת מזון, ואנו מחפשים מידע על ויטמין D. נשמח אם נוכל לקבל קצת מידע.

מה קורה לויטמין שנמצא בגוף שגורם לפירוקו, שבעקבות זאת אנו צריכים כל הזמן לצרוך ויטמין חדש? האם יש פליטה שלו בשתן או בצואה, ובאיזו כמות?
האם קיים חילוף של הויטמין בתוך הגוף? כלומר, האם יש פירוק והרכבה מחדש של ויטמין בתוך הגוף?
האם ישנם מאגרים של הויטמין בגוף או שמא הוא מסתובב באופן חופשי בדם?
האם מתרחשת הגברה ביצירה/ספיגה של הויטמין בעת מחסור או להפך - האטה ביצירה והספיגה בזמנים של עודף?

תודה רבה,
אלי וטליה

.

שלום לכם,

1. ויטמין D נהפך בסופו של התהליך להורמון פעיל שמאותת למעי לספוג סידן.

2. לא ידוע לי על פליטה בשתן או בצואה

3. אין פירוק והרכבה מחדש של הויטמין. התהליכים מתוארים באיור שבדף זה 

4. הויטמין נהפך להורמון האגור שנקרא קלצידיול וכאשר הכליה "חשה" בחוסר בסידן היא משתמשת בו והופכת אותו לקלציטריול (הצורה הפעילה של ההורמון)

5. המקור העיקרי של תהליך ייצור הויטמין בגוף הוא קרינת  UVB.להגבלת ייצור הויטמין קיים תהליך השיזוף שהוא מעין "מסנן קרינה" טבעי. כמו כן, בהירי עור יגיעו לעמות מירבית של ייצור הויטמין לאחר כ-20 דקות של חשיפה לשמש. המשך החשיפה לא תגרום לייצור נוסף של הויטמין.

גדי

אם מותר לשאול ,

אם מותר לשאול , האם יודעים במדויק כמה יחב"ל בהירי עור מקבלים ב 20 דקות חשיפה ?
ואיך יודעים את זה בכלל ? או שסתם משערים ?

.

שלום,

נעשו מספר מחקרים המוזכרים במאמר זה . אין "במדוייק". הערכה היא שזה בין 10000 ל-20000. קיימת שונות מאד גבוהה מאדם לאדם, יש גורמים רבים שמשפיעים כגון: זוית השמש, צבע עור, גיל, משקל ועוד.

גדי